مستطیل شیشه ای تالار: یک نکته از بازار امروز
با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 94.10.19 شاخص بازار اول ( تالار اصلی) با 117 واحد افزایش به رقم 43114 واحد رسید. عکس این وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 547 واحد کاهش عدد 141279 واحد را تجربه کرد. شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) بورس نیز در روز جاری با 8 واحد افزایش به رقم 24301 واحد رسید.
همچنین در این روز "پارسان" با 92 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "فارس" با 121 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز بدون تغییر به رقم 702 واحد رسید.
گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 1976 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 2114 میلیارد ریال رسید.
اولین روز از معاملات هفته جاری با رشد شاخص کل و افت قیمت سهام شرکت ها مواجه شد بطوریکه لحظاتی در اوایل ساعات معاملات کانال 63 هزار واحدی نیز توسط شاخص کل فتح شد.
بر اساس گزارش بورس نیوز، روند امروز قیمت اغلب سهام شرکت ها در حال نزولی بود که به اعتقاد اهالی تالار این روند با توجه به تنش ایجاد شده بین ایران و عربستان و نیز افت قابل توجه بازارهای مالی اروپا و آسیا منطقی به نظر می رسید اما شاید واقعیت روند امروز بازار سرمایه چیز دیگری باشد، چرا که تنش های مذکور در حالی از هفته گذشته آغاز شده که روند قیمتی سهام شرکت ها و شاخص کل طی مدت مذکور صعودی همراه با هیجان مثبت بوده است بطوریکه طی هفته گذشته شاخص کل نزدیک به 1000 واحد رشد را تجربه کرد.
بر این اساس اگر بخواهیم پیش بینی از روند آتی بورس داشته باشیم باید اخبار مثبت و اخبار منفی تأثیر گذار بر بازار سرمایه را در دو کفه ترازو قرار دهیم تا متوجه شویم وزن کدام یک به جهت تأثیر گذاری بر بازار سرمایه سنگین تر است.
بر این اساس در کفه اخبار منفی باید مواری چون تنش های ایجاد شده بین ایران و چند کشور عربی همچون عربستان، سودان، امارات و بحرین را به همراه سقوط قیمت نفت، افت قیمت های جهانی و بحران بازارهای مالی آسیا و اروپا را قرار دهیم و از سوی دیگر در کفه اخبار مثبت می بایست برداشته شدن تحریم های اقتصادی و نفتی تا چند روز آینده، رشد قیمت دلار، حضور سرمایه گذاران خارجی و سفر رییس جمهور به کشور فرانسه در ماه آینده را قرار داد.
از همین رو شاید بتوان گفت درآمدی از سمت مثبت به دست می آید بیشتر از پولی باشد که از سمت منفی کفه ترازو ممکن است از دست برود و یا اصلاً به دست نیاید لذا هنوز می توان نسبت به روند آتی بورس امیدوار بود و این اتفاقات را تنها روندی گذرا به جهت اصلاح قیمتی و جا به جایی سهامداران در نظر گرفت.
بر اساس این گزارش شاید معاملات روز آتی خصوصاً در ساعات پایانی بتواند تعیین کننده روند روزهای آینده بازار سرمایه باشد بازاری که به زعم برخی از اهالی روند نزولی امروز آن تنها به واسطه رشد قابل توجه هفته گذشته بوده و شاید چندان تداوم قابل توجهی نداشته باشد.
بازار سرمایه در هفته گذشته یکبار دیگر نشان داد که همچنان در بورس تهران خیلی زود می تواند دیر شود.