عضو هیات نمایندگان اتاق تهران پاسخ داد: مراکز تجاری ایران در کشورهای دیگر به دنبال چه هستند؟

مراکز تجاری را از قالب دولتی خارج کنید

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره کارآیی‌های مراکز تجاری ایران در کشورهای دیگر عنوان کرد: زمانی مراکز تجاری ایران در سایر کشور‌ها از کارآیی بالایی برخوردار می‌شوند که تحت تاثیر مراکز سیاسی نباشند و به بخش خصوصی واگذار شود.

به تازگی رئیس سازمان توسعه تجارت خبر از راه‌اندازی مرکز تجاری ایران در اربیل عراق با هدف شناخت از وضعیت بازار عراق و ظرفیت‌های تجاری اربیل و معرفی آنها به تجار و همچنین حمایت از شرکت‌های ایرانی در اربیل داده است.

 به گفته افخمی، یکی از اهداف راه‌اندازی مرکز تجاری ایران در اربیل، نگاه جدی به صنعت توریسم است که می‌توان با راه‌اندازی آژانس‌های گردشگری و پزشکی زمینه را برای پذیرش توریسم و اعزام بیماران عراقی برای طبابت به ایران مهیا کرد.

در همین مورد محسن بهرامی ارض اقدس، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با اقتصادنیوز در پاسخ به این سوال که راه‌‌اندازی مراکز تجاری ایران در کشور‌های دیگر چه کاربردی دارد؟ اظهار کرد:طبیعی است که هرگونه راه‌اندازی مراکزی که به عنوان رابطه و واسطه بین تجاری که در کشور‌های مختلف فعالیت می‌کنند مفید و سودمند خواهند بود.

 وی ادامه داد: این مراکز که زیر نظر سازمان توسعه تجارت و دولت هستند می‌توانند تسهیل کننده روابط اقتصادی در کشور‌ها و منطقه باشند.

 بهرامی با بیان این که به میزانی که این مراکز فعال‌تر و به مسائل آن کشور مشرف‌تر هستند به میزان بیشتری می‌توانند به روابط تجاری کمک کنند، تصریح کرد: شناسایی فرصت‌‌های تجاری و سرمایه‌گذاری و برقراری ارتباط بین فعالان اقتصادی دو کشور دو وظیفه مهم این مراکز است.

 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در ادامه با اشاره به این که بنابراین راه‌اندازی این مراکز به نفسه اقدامی مثبت در جهت تسهیل در روابط تجاری است، خاطرنشان کرد: اما اگر ما کماکان اصرار داشته باشیم که این مراکز دولتی باشند و کارمندان دولت آنها را اداره کنند، پس انتظاری که از این مراکز می‌رود محقق نمی‌‌شود.

 وی با تاکید بر این که پیشنهاد ما به سازمان توسعه تجارت این است که هم رایزنان تجاری و هم مسئولان در این مراکز را از بین بخش خصوصی انتخاب کنند، تصریح کرد: اگر مسئولان این مراکز از بین تجار خوشنام و موفق و آشنا با آن منطقه انتخاب شوند می‌توانند عمکرد سودمند‌تری داشته باشند.

 بهرامی ادامه داد: بنابراین پیشنهاد ما بر این است که فعالیت این مراکز از قالب دولتی خارج و به دست بخش خصوصی اداره شوند.

 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در پایان گفت: عملکرد این مراکز نباید تحت تاثیر مراکز سیاسی نظیر وزارت‌خانه‌ها قرار بگیرد. در این شرایط حتی تاجران ایرانی‌ که تمایلی به حضور در مراکز سیاسی ایران در دیگر کشور‌ها ندارند می‌توانند شرایطی را پیدا کنند که خارج از مراکز سیاسی کار اقتصادی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.