معرفی صنایعی که به سرعت از رفع تحریم ها تأثیر مثبت می پذیرند
اغلب مجموعه ها و صنایعی که چندان تحت تأثیر روند جهانی قیمت فلزات اساسی و بهای نفت نیستند و در مقابل از توسعه روابط بین المللی تأثیر مثبت می پذیرند همچون گروه های بانک، برخی از شرکت های فعال در گروه خودرو که در زمینه واردات قطعات و مونتاژ فعال هستند، دارو و انفورماتیک جزو گروه هایی به شمار می روند که ساختار آنها به سرعت با رفع تحریم ها دستخوش تغییر می شود.
یک کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد:
بخش اعظمی از صنایع در ارتباط با روند قیمت جهانی فلزات اساسی هستند و از افت قابل توجه آنها طی ماه های اخیر تأثیر پذیرفته اند و در کنار آن کاهش قابل توجه بهای جهانی نفت مهمترین عاملی است که وضعیت شرکت های تولید کننده محصولات پتروشیمی و نیز درآمدهای دولت به عنوان اصلی ترین کارفرمای اجرای طرح های توسعه ای و عمرانی را تحت الشعاع قرار داده است.
احسان مرادی با اشاره به نزدیک شدن به زمان رفع تحریم های بین المللی، در این خصوص افزود: به طور قطع لغو تحریم های بین المللی در بازه ای کوتاه بر روند قیمتی سهام شرکت ها تأثیر مثبت اعمال می کند و انتظار می رود تحلیلگران و سهامداران این موضوع را در سرمایه گذاری های خود لحاظ می کنند.
وی به صنایع پر پتانسیل بورس برای رشد سودآوری در پی گشایش روابط بین المللی اشاره کرد و ابراز داشت: اغلب مجموعه ها و صنایعی که چندان تحت تأثیر روند جهانی قیمت فلزات اساسی و بهای نفت نیستند و در مقابل از توسعه روابط بین المللی تأثیر مثبت می پذیرند همچون گروه های بانک، برخی از شرکت های فعال در گروه خودرو که در زمینه واردات قطعات و مونتاژ فعال هستند، دارو و انفورماتیک جزو گروه هایی به شمار می روند که ساختار آنها به سرعت با رفع تحریم ها دستخوش تغییر می شود.
علاوه بر این هر چه به زمان رفع تحریم های بین المللی نزدیک تر می شویم افق روشنی پیش روی وضعیت سودآوری صنایع و اقتصاد کشور متصور می شود و امیدواریم تا در پی بهبود شرایط اقتصادی بازار سرمایه نیز به سمت روند صعودی ملایم و مداوم پیش برود.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه در شرایط فعلی صاحبان صنایع با مشکل تأمین نقدینگی مواجه هستند، در این خصوص گفت: بسیاری از صنایع با مشکل تأمین نقدینگی جهت اجرای طرح های توسعه ای و تأمین سرمایه در گردش مواجه هستند و بررسی صورت های مالی شرکت ها موید افزایش قابل توجه هزینه های مالی آنها می باشد که این موضوع سود عملیاتی شرکت ها را تحت الشعاع قرار می دهد. بر این اساس دولت می بایست با استفاده از راهکارهای مختلف همچون جذب سرمایه گذاران خارجی و انعقاد قراردادهای بلند مدت مشکل کمبود نقدینگی صنایع را برطرف کند و با راه اندازی بازارهایی همچون بورس ارز و تعیین متغیرهای اثر گذار بر وضعیت سودآوری شرکت ها به صورت بلند مدت و در قیمت های مناسب ریسک نوسانات نرخ ارز و سایر ریسک های سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران خارجی پوشش دهد.