به گزارش روابط عمومی اتاق ایران به نقل از اتاق اهواز، شهلا عموری، رییس اتاق اهواز،

استان خوزستان را مملو از ظرفیت های صادراتی دانست و تشریح کرد: اهواز دارای پتانسیل های خوبی در امر افزایش صادرات است و این زمینه وجود دارد که استان خوزستان به قطب صادرات به ویژه صدور دام زنده به خارج کشور تبدیل شود.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران بابیان اینکه اهواز جایگاه خوبی در امر صادرات دام زنده در کل کشور دارد، گفت: برای حفظ و ارتقای این جایگاه و حضور تاثیرگذار در بازار باید مشکلات صادرکنندگان دام زنده به حداقل برسد که این جلسه نیز در همین راستا تشکیل شده است.

وی باتاکیدبراینکه تا رسیدن به نقطه مطلوب و رضایت بخش در امر صادرات به خصوص صدوردام زنده نیازمند زمان و انعطاف بیشتر مسولان هستیم ،تشریح کرد: در آستانه عیدقربان تقاضا برای دام زنده به خصوص گوسفند از سوی کشورهای همسایه زیاد خواهد بود، عزم جدی در زمینه رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه صادرات دام زنده در داخل کشور و خوزستان وجود دارد و این اتاق در کنار پیگیری و حل مشکلات داخلی، درصدد برگزاری جلسات مشترک با اتاق های بازرگانی کشورهای مقصد است.

عموری با تاکید براینکه در خیلی از مواقع صادرکنندگان ما تنها به دنبال بازگشت اصل سرمایه خود هستند، ادامه داد: مخالف دور زدن یا تخطی از قانون هستیم به همبن دلیل امیدواریم مصوبات جلسه مشترک بین اتاق بازرگانی اهواز و مسولان امر در رابطه با صادرات دام زنده، گره ای از مشکلات قدیمی این فعالان اقتصادی را حل کند.

در این جلسه اسدی، معاون سلامت دامپزشکی خوزستان نیز گفت: دامپزشکی نهایت همکاری را با صادر کنندگان دام زنده داشته و خواهد داشت و از تصمیمات این جلسه حمایت می کند.

وی با اشاره به اینکه هرآنچه امروز انجام دادیم در قالب قانون بوده است، تصریح کرد: خوشبختانه امروز درمقایسه با دیگر استانها جایگاه خوبی از نظر صادارت داریم.

در ادامه صادرکنندگان به بیان مشکلات خود پرداختند و در پایان جلسه، تصمیمات و مصوبات ذیل اتخاذ گردید.

1- لزوم وجود قرارداد دامداران (دامداری روستایی و صنعتی) البته اگر این قرارداد از مرکز خدمات دریافت شده باشد نیز مورد قبول است و همچنین کپی پروانه بهره برداری (دامداری صنعتی، کوچک و روستایی)

2- مجوز صادره از کشور مقصد به صورت فاکس ارسال و بعد از اتمام قرنطینه اصل مجوز توسط صادر کننده به اداره مربوط ارائه گردد، در غیر این صورت از صادرات جلوگیری می گردد.

3- اعتبارنامه دامپزشکی از 30 روز به 60 روز افزایش یابد. (از زمان صدور نامه دامپزشکی به شهرستان برای انجام قرنطینه)

4- نامه جهاد از شروع قرنطینه دام، صادر و در طی قرنطینه بازدید وزارت کشاورزی انجام گیرد.

5- برگزاری نشست مشترک اتاق اهواز و اتاق های بازرگانی مقصد در مورد برخی مشکلات که در کشور لاینحل است.

6-درخواست ارائه ریز هزینه های مربوط به دام زنده توسط صادر کننده برای ارائه به ارگان های متقاضی.

 رقابت فشرده ای بین استان ها در امرصادرات دام زنده وجود دارد

در ادامه سید سلطان حسینی امین رییس کمیسیون کشاورزی اتاق اهواز،گفت: اتاق اهواز در دوره هشتم نگاه ویژه به تشکل های بخش خصوصی دارد و در آینده نیز به صورت اختصاصی به بررسی و رفع مشکلات دیگر رسته های صادرات و واردات رسیدگی می کند.

بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی صادرات دام زنده در صورت تسهیل و انعطاف در قوانین و مقررات آن اشتغال پایدار را حتی در دورترین روستاها به وجود می آورد، توضیح داد: رقابت فشرده ای بین استان ها در امرصادرات دام زنده وجود دارد، خوزستان مزیت های زیادی نسبت به استانهای فعال در امر مراودات تجاری به ویژه صادرات دارد. وجودبنادرمتعدد، مرزهای رسمی، فرودگاه ها و عیره ازجمله داشته های خوب این استان است که باید به نحوه مطلوب از این داشته ها استفاده کرد.

وی باتاکید براین مطلب که غفلت از مشکلات و سختگیری در اجرای قانون و مقررات ،تجارت و تجار خوزستانی را ازچرخه رقابت و حضور بازارهای خارجی کنار خواهد زد، افزود: خوشبختانه استاندار خوزستان و هیات نمایندگان اتاق اهواز و دیگر مسولان نسبت به توسعه صادرات تاکید ویژه دارند، اما باید با رفع مشکلات و قوانین دست و پاگیر حمایت بیشتری از فعالان اقتصادی استان داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.