به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، شرکت مشاور سرمایه گذاری ابن سینا مدبر (اماکو) درباره شرایط روزهای اخیر حاکم بر بازار سرمایه تحلیلی ارایه و اعلام کرد افزایش تحرک حقیقی هادر بازار را می توان در دو سناریو مورد بررسی قرار داد.
سناریوی اول این است که این تحرکات صرفا یک حرکت کوچک باشد که توسط حقیقی ها شکل گرفته و دامنه آن تنها محدود به نمادهای کوچک خواهد بود.نکته ایی تا قبل از این گروه های قندی و غذایی و برخی تک سهم ها جریان داشت. در صورتی که این سناریو را در نظر بگیریم، افزایش در حجم معاملات تنها یک اتفاق زودگذر است و احتمالا در مدت کوتاهی حجم معاملات،دوباره به محدوده 50 میلیارد تومان برمی گردد.
با توجه به،ضعف بنیادین بازار و افت قیمت های جهانی نفت و فلزات ممکن است سال 95 سال سخت تری هم برای بازار باشد. بازارهای موازی هم فعلا شرایط با ثباتی دارند لذا در این سناریو ما تنها شاهد نوسانات روی گروه های کوچک پر شایعه و نوسانی خواهیم بود و گروه های بزرگ همچنان در حاشیه خواهند بود.
اما سناریوی دیگری که می توان در نظر گرفت تبدیل بورس به زمین انتخابات مجلس و حتی ریاست جمهوری است. در این شرایط که بورس با بی مهری کامل روبرو شده و حجم معاملات کاهش شدید تجربه می کند، بورس دلایل فنی و روانی لازم را برای صعود دارد و تنها به حجم بیشتر و بیشتر نیاز دارد.
بورس زمین بازی انتخابات؟
اما بورس چگونه می تواند زمین انتخابات مجلس و ریاست جمهوری باشد؟ دولت نیک می داند در حال باخت قافیه اقتصادی است و آنچه که می تواند دولت مردان را در دل توده مردم جا کند تنها پیروزی سیاسی نیست و اینک نگاه دولت باید به،داخل باز گردد. در این صورت می توان تصمیمات اخیر دولت را در راستای افزایش رضایت ،اقتصادی مردم تفسیر کرد. وام،خودرو، افزایش وام مسکن، طرح،سلامت و کاهش هزینه،های درمانی، سبد کالا و… از این،دست اقدامات هستند.
در این صورت باید منتظر اقدام دولت در بورس نیز باشیم و شاید دولت صبر کرده تا قیمت ها به اندازه کافی کاهش یابند و هرگونه حباب قیمتی سال 92 از بورس خارج شود و سپس با حاشیه اطمینان بیشتری رونق بورس را نیز در دستور کار قرار دهد.
اما بهترین زمان اینکار در سه ماهه پایانی سال 94 و کل سال 95 است. شاید رو کردن برگ برنده بورس در این زمان یک رودست اساسی به رقبایی باشد که احتمالا شعار بهبهود وضعیت اقتصادی و به خصوص بورس را برای ورود به عرصه در سر می پرورانند. بهبود معنادار بورس در شرایط فعلی یک تیر و دو نشان محسوب می شود. انتخابات مجلس و سپس انتخابات ریاست جمهوری.
دولت با رونق یک تا یک و نیم ساله بازار علاوه بر پوشش ضعف عملکرد خود در حوزه اقتصادی و به خصوص بورس می تواند زمینه را برای از بین بردن بسترهای شعار انتخاباتی در حوزه اقتصادی و بازار سرمایه را برای رقیبان از بین ببرد. در حال حاضر از منظر بنیادین و از منظر زمانی در بهترین شرایط ممکن قرار داریم.
بهانه هایی مثبت برای اوج دوباره بورس
افت قیمت سهام، اجرایی شدن برجام و رفع تحریم ها و ورود سرمایه گذاری خارجی بهترین بهانه برای اوجگیری بورس در شرایط فعلی است. داغ کردن تنور بازار می تواند زمینه را برای انتشار انواع اوراق بهادار تامین مالی دیگر نیز آماده کند و موتور خصوصی سازی را نیز دوباره روشن کند.
موجی که بورس ایجاد می کند میتواند انعکاس پیروزی هسته،ای دولت نیز تلقی شود و ارای انتخاباتی بیشتری را به سمت دولت و طیف کاندیداهای مورد نظر دولت روانه کند. این یک بازی برد – برد برای دولت است. با این وجود دولت با کاستی ها و همچنین مخاطراتی در این بین روبرو است.کاهش قدرت ریالی دولت، وضعیت بد بنیادین برخی صنایع و حضور طیف اپوزوسیون دولت در بورس می تواند قواعد بازی را پیچیده تر کند. البته به نظرمی رسد دولت در نهایت تن به این بازی دهد و تا قبل از پایان دوره ریاست جهممهوری و حتی قبل از انتخابات مجلس تنور بورس را گرمتر از گذشته کند.