وضعیت مالی و بنیادی شرکت شیشه و گاز توسط مشاور سرمایه گذاری بررسی شد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، شرکت شیشه و گاز از تک سهم های نوسانی حاضر در بورس است که طی سال جاری اخیر با نوسان های متعددی مواجه شده به طوریکه قیمت سهام آن بین 440 تا 345 تومان قبل از افزایش سرمایه 85 درصدی تیرماه و 238 تا 191 تومان بعد از افزایش سرمایه و سپس تا 264 تومان دیروز، افت و خیز کرده است.
براساس این گزارش، "کگاز" که با سرمایه 25 میلیارد تومانی سود سال مالی منتهی اسفند 94 را 235 ریال پیش بینی کرده و P/E آن حدود 11 مرتبه است دارای سه سهامدار حقوقی و شامل گسترش پایاصنعت سینا با 51 درصد، سرمایه گذاری ملی ایران با 16.8 و بنیاد مستضعفان با 7.6 درصد مالکیت است.
درباره این شرکت کوچک بورسی گروه مشاور سرمایه گذاری «وِبورس» اقدام به بررسی مالی و بنیادی کرده که بدون تایید نکات اعلامی و هیچ توصیه ایی، صرفا" جهت اطلاع سهامداران منتشر می شود.
وضعیت شرکت
شرکت شیشه و گاز تحت مدیریت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و از شرکت های بزرگ تولید کننده شیشه های مظروف است. محصولات بلور و بطر این شرکت با برند شوگا شناخته می شود و عمده فروش مربوط به بطری های نوشیدنی است.
گزارش حسابرسی نشده عملکرد 6 ماه شرکت شیشه و گاز (شوگا) حاکی از افزایش تولید و فروش محصولات بود. در دوره 6 ماه اول 94، کل تناژ فروش 32% بیش از دوره مشابه سال قبل است. این بهبود نشان می دهد که شرکت بازار مشتریان خود را گسترش داده و همزمان راندمان خطوط را بالا برده و در کل بر توان فروش افزوده است.
تناژ فروش
تناژ فروش شرکت در 6 ماه اول سال جاری رشد قابل توجهی یافته است. این افزایش به ویژه در محصولات بطر و بلور تازگی بیشتری دارد. با توجه به عملکرد 6 ماه اول ابتدایی سال احتمال آن می رود که تا پایان سال فروش محصولات بطر و بلور، 7 هزار تن بیش از انتظارات قبلی محقق شود.
شمس آباد
اما محصول بطر لایت به تازگی به سبد شرکت اضافه شده است. این محصول در فاز یک شمس آباد تولید می شود. بهره برداری از این فاز با دو خط تولید از انتهای سال 92 آغاز شد. ظرفیت تولید این فاز 41 هزار تن در سال است. این درحالی است که سال قبل 18 هزار تن تولید کرد و 6 ماه اول سال جاری تولید این فاز به 11 هزار تن رسید.
راندمان بهره برداری از این تجهیزات در ابتدا از سطح معمول پایین تر است. اما بهبود تناژ 6 ماهه حاکی از افزایش راندمان است. همچنین کوره این فاز، توان تغذیه 3 خط تولید را دارد و به همین دلیل پروژه خط سوم نیز کلید خورد و هم اکنون در شرف فعالیت است. بهبود راندمان و بهره برداری از خط سوم می تواند تولید فاز اول شمس آباد را از 24 به 41 هزار تن افزایش دهد.
در آخرین گزارش که نسبت به این موضوع اظهار نظر شده، تاریخ بهره برداری آن شهریور 94 برآورد شده است:
سربار
گزارش های میاندوره ای شرکت حاکی از افزایش سنگین در سربار است. در این شرکت سربار 70% هزینه تمام شده محصولات را تشکیل می دهد. در بودجه سال جاری که جزئیات سربار برآورد شده، هزینه استهلاک خط 3 و هزینه کارتن های بسته بندی، عامل های اصلی افزایش سربار نسبت به سال قبل اند.
قیمت متوسط کارتن در کشور با کاهش همراه بوده است اما احتمال می رود شوگا کارتن های باکیفیت تر جایگزین کرده باشد. همچنین یکی از خطوط واحد تهران که کوره آن متوقف شده بود، تعمیر گردیده و جهت استفاده در خط سوم فاز 1 شمس آباد انتقال یافته است.
بنابراین هزینه آن که در بودجه برآورد شده بود، تا کنون شناسایی شده است. با این وجود، هزینه سربار عملکرد 6 ماه، حتی بیش از برآورد بودجه شناسایی شده است. (بودجه: 40 میلیارد تومان، 6 ماه: 24 میلیارد) احتمال می رود تعمیر کوره های کهنه واحد تهران همانند دو سال اخیر، هزینه اضافی بر شرکت تحمیل کرده باشند. باید منتظر ضمیمه حسابرسی شده 6 ماه بود تا جزئیات سربار با شفافیت بیشتر تحلیل شود. این گزارش همچنین بر افزایش تولید شرکت صحه خواهد گذاشت.