بورس، در اصطلاح علم اقتصاد، مکانی است که کار قیمت گذاری و خرید و فروش کالا و اوراق بهادار در آن انجام می‌گیرد و به دو نوع بورس کالا و بورس اوراق بهادار است.

بورس ایران درسال ۱۳۴۶ راه‌اندازی شد. بورس اوراق بهادار یک بازار متشکل سرمایه‌است که در آن سهام شرکتهای خصوصی و دولتی طبق قانون خاصی خرید و فروش می‌شود و از سویی محلی برای جمع آوری پس انداز و نقدینگی بخش خصوصی به منظور انجام پروژه‌های سرمایه گذاری بلند مدت است و مرجعی است برای مردم که وجوه مازاد خود رابرای سرمایه گذاری در شرکت‌ها به کار انداخته و از سود آن به برخوردار شوند.

ریشه واژه بورس:

بورس یا بهابازار در پارسی

به نظر میرسد واژه بورس در معنای کنونی آن از شهر بروژ بلژیک گرفته شده باشد، مرکز تجاری ای که بازرگانان به آنجا میرفتند؛ پس از مدتی مردم نیز برای حل و فصل جنبه های مالی خود، شروع به رفتن به آنجا کردند.

Bourse: Stock Exchange

.A term of French origin used to refer to stock markets

Organized market for the sale and purchase of securities  such as stocks and bonds
.a system or place where shares of various companies are bought and sold

واژه بورس از زبان فرانسه می آید ودرگزشته بجای کیف پول یا کیسه پول هم بکار میرفته و برای اولین بار به بورس پاریس گفته شده.

تأثیر بورس بر اقتصاد:

بورس از طریق جذب و به کار انداختن سرمایه های راکد، حجم سرمایه گذاری در جامعه را بالا می‌برد.

بورس بین عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان سرمایه ارتباط برقرار می‌کند و معاملات بازار سرمایه را تنظیم می‌نماید. هم چنین با قیمت گذاری سهام و اوراق بهادار تا حدودی از نوسان شدید قیمت‌ها جلوگیری می‌کند.

بورس مردم را به پس‌انداز تشویق و بدین وسیله باعث به کارگیری پس انداز مردم در فعالیتهای اقتصادی می‌شود. بورس سرمایه لازم برای اجرای پروژه های دولتی و خصوصی را فراهم می‌آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.