بازار سرمایه در هفته ای که گذشت شاهد افزایش روبه رشدی در شاخص های بورسی و حجم و ارزش معاملات شرکتهای بورسی بود.

به گزاراش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ، افزایش های صورت گرفته گویای این واقعیت است که جایگاه بورس اوراق بهادرا و شرکتهای تولیدی در اقتصاد ملی در حال خود نمایی است و همچنین اگر بخواهیم دلایل افزایش روبه رشد تقاضا در بورس اوراق بهادار و ورود نقدینگی جدید به بورس را ذکر کنیم می توان عواملی همچون : خوشبینی پیش آمده در فضای سیاسی و در حوزه اقتصاد کلان کشور را عنوان کرد.بنا به بررسی های انجام شده این عوامل می تواند موجب ثبات اقتصادی در بلند مدت شده و سبب شود تا مردم دیگر با ابهامات حاکم بر بازار سرمایه روبرو نشوند و ریسک سیستماتیک بازار سرمایه نیز کاهش یابد تا دیدگاه بلند مدت برای سرمایه گذاری نهادینه شود و در پی آن مردم با خیال راحت تری نقدینگی خودشان را به بازار سرمایه هدایت کنند.بورس اوراق بهادار در هفته ای که گذشت شاهد افزایش 40 درصدی در ارزش و حجم معاملات بود و همچنین بیش از 68 درصد افزایش در تعداد دفعات معاملات خریداران بوده است که البته بخشی از این افزایش حاصل ورود خریداران و فعالان جدید به بازار است.بورس اوراق بهادار امسال حرفهای تازه ای برای گفتن خواهد داشت پس نباید در دیگر بازارهای موازی انتظار حرکتهای خیره کننده باشیم.
در هفته ای که گذشت صنایعی از قبیل : بانکها و موسسات اعتباری با بیشترین حجم معاملات توانستند رتبه اول را به خودشان اختصاص دهند و بعد از آن گروه خودرو و ساخت قطعات توانستند بیشترین ارزش و حجم معاملات را کسب کنند و بعد از آن فراوردهای نفتی رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
دلیل اقبال نمادهای خودرویی و بانکها و موسسات اعتباری اینست که اقتصاد کشور در حال شکوفا شدن است که سود آوری بیشتر شرکتهای بورسی را در پی خواهد داشت.
در هفته آینده و در صورت محقق شدن توافق احتمالی مذاکرات هسته ای در بازار سرمایه احتمال می رود که هیجاناتی در خرید و فروش پدید آید اما این سهامداران هستند که می توانند باید با دید منطقی به بازار نگاه کنند .
نتیجه مذاکرات چه مثبت باشد چه منفی سهامداران باید بنیه شرکتهای بورسی را مورد بررسی قرار دهند و اگر مذاکرات به بن بست هم برسد نباید فکر کنند که دنیا به آخر رسیده است.
در همین نزدیکی و در بورس کالای ایران نیز ، این هفته در بازار معاملاتی قراردادهای آتی سکه در سررسید های مختلف 4161 قرارداد معامله شد و در سررسید معاملاتی تیر 94 ،GCTR94)) 221 قرارداد معامله و 907 موقعیت باز باقی ماند و در نهایت قیمت تسویه این سررسید به هشتصد و نود و پنج هزار و 572 تومان رسید . معاملات در این سررسید با قیمت 897500 تومان شروع و با قیمت هشتصد و نود و چهار هزار 500 تومان خاتمه یافت این سررسید با میانگین وزنی قیمت معاملات هشتصد و نود و پنج هزار و 572 تومان که حاکی از رشد منفی 0.23 درصدی بود در پایین ترین قیمت معامله به هشتصد و نود وچهار هزار تومان و در بالاترین قیمت عدد هشتصد و نود و هفت هزار و پانصد تومان را تجربه کرد.
در بورس کالای ایران و در بازار فیزیکی شاهد معامله 38 هزار و 900 تن انواع محصولات و به ارزش کل 450.306 میلیون ریال بود.
بر اساس گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما ، در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی و در گروه قیر، 22.390 تن انواع قیر شرکت های نفت جی، نفت پاسارگاد و آذر دوام یول و به ارزش 225.455 میلیون ریال معامله گردید. گفتنی است که در این روز، 29.364 تن انواع مواد پتروشیمیایی تولید مجتمع های بوعلی سینا، تندگویان، ایلام، بندر امام، جم، اروند، کارون، مهر، برزویه، شازند و خراسان به روی تابلوی عرضه رفت که از این میان معامله 7.549 تن محصول و به ارزش 118.873 میلیون ریال به ثبت رسید.
از مهمترین مواد داد و ستد شده در این گروه می توان به سود کاستیک، TDI و انواع پلی اتیلن اشاره کرد. همچنین، 6 هزار تن وکیوم باتوم تولید پالایش نفت بندرعباس دیگر محصول مورد معامله در تالار مذکور بود.
شایان ذکر است که در تالار صادراتی، 1.500 تن قیر 6070 تولید شرکت های تولیدی بشکه و قیر صنعتی و آسفالت راه دژپا به همراه پویندگان فن و تجارت بین الملل ازجانب مشتریان خارجی خریداری شد.
همچنین، معامله 330 تن برنج طارم استان مازندران به همراه 1.020 تن شکر سفید کارخانه های قند شیرین و نیشابور و همگی با نرخ پایه 21 هزار ریال در تالار محصولات کشاورزی به ثبت رسید که ارزش معاملات آنها در مجموع به رقم 41.340 میلیون ریال بالغ گردید.
در تالار محصولات صنعتی و معدنی، شرکت ذوب آهن اصفهان 3100 تن تیرآهن 30، 950 تن تیرآهن کوتاه 30 و 154 تن میلگرد A3-25 را مورد دادوستد قرار داد. رقابت اصلی در معاملات امروز به عرضه 3 هزار و 100 تن تیرآهن 30 ذوب آهن اختصاص داشت به طوریکه در مقابل این عرضه، تقاضای 9 هزار و 300 تنی در تالار شکل گرفت و قیمت پایه این محصول از 18 هزار ریال به 19 هزار و 166 ریال به ازای هر کیلوگرم افزایش یافت.
در گروه مس، 540 تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران، به قیمت 185 هزار و 558 ریال معامله شد. این شرکت همچنین، 400 تن مس مفتول را به قیمت 192 هزار و 654 ریال به فروش رساند. از دیگر محصولات معامله شده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز می توان به 2500 تن انواع مس کم عیار و 100 تن سولفور مولیبدن اشاره کرد.
علاوه بر این، 270 تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان معامله را به قیمت 193 هزار و 204 ریال تجربه کرد.
این گزارش همچنین حاکی است، در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، 34 هزار و 380 تن وکیوم باتوم، هشت هزار تن لوب کات، 12 هزار و 411 تن قیر، 2560 تن گوگرد و 295 تن ماده پتروشیمی دادوستد شد. این در حالی است که تالار صادراتی شاهد معامله هزار تن قیر 6070 بود.
500 تن شکرسفید کارخانه امیرکبیر، 500 تن شکرسفید کارخانه قند شیرین و 500 تن شکر سفید شرکت کشت و صنعت دعبل در تالار کشاورزی به فروش رسید.
براساس این گزارش، در مجموع، 68 هزار و 160 تن انواع کالا به ارزش بیش از 854 میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت.
در بورس کالای ایران همچنین در روزهای دوم و سوم هفته ، بیش از 88 هزار تن انواع کالا به ارزش حدود 1550 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.
در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، نزدیک به 20 هزار تن انواع ماده پلیمری مجتمع های پتروشیمی اروند، امیرکبیر، ایلام، آبادان، آریاساسول، بندرامام، پلی نار، تبریز، تخت جمشید، تندگویان، جم، رجال، شازند، غدیر، قائدبصیر، لاله، مارون، مهر، پلی پروپیلن جم و پلیمر کرمانشاه معامله شد.
مهمترین پلیمری های معامله شده در این تالار شامل، استایرن بوتادین رابر، پلی اتیلن ترفتالات بطری، پلی اتیلن ترفتالات نساجی، پلی اتیلن سبک خطی، پلی اتیلن سبک فیلم، پلی اتیلن سبک خطی، پلی اتیلن سنگین اکستروژن، پلی اتیلن سنگین بادی، پلی اتیلن سنگین تزریقی، پلی اتیلن سنگین فیلم، پلی اتیلن سنگین لوله، پلی پروپیلن شیمیایی، پلی پروپیلن فیلم، پلی پروپیلن نساجی و پلی وینیل کلراید است. علاوه بر این، 13 هزار و 785 تن قیر و 32 هزار و 800 تن وکیوم باتوم، معامله را در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی تجربه کرد.
6840 تن انواع قیر و 500 تن عایق رطوبتی نیز در تالار صادراتی به فروش رسید.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این روز با 4620 تن ورق گرم C، 3190 تن ورق گرم B، 1400 تن ورق سرد B، 1350 تن ورق گالوانیزه G و هزار تن ورق قلع اندود در تالار محصولات صنعتی و معدنی معامله کرد.
گروه آلومینیوم نیز شاهد معامله 260 تن شمش هزارپوندی 99.75 شرکت آلومینیوم المهدی و هزار تن انواع شمش آلیاژی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) بود. علاوه بر این، 200 تن کک متالورژی 5-15 شرکت کک سازی زرند نیز دادوستد شد.
در این روز و در تالار محصولات کشاورزی، 500 تن شکرسفید کارخانه قند شیرین، 500 تن شکرسفید شرکت کشت و صنعت دعبل، 500 تن شکرسفید کارخانه امیرکبیر و 40 تن شکرسفید کارخانه قند نیشابور معامله شد.
بازار فرعی نیز شاهد معامله 45 تن ضایعات فلزی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران بود.

هفته گذشته، به دنبال سنگینی کفه خوش‌بینی به مذاکرات هسته‌ای، معامله‌گران، به ویژه سهامداران خُرد، حضور فعالی در بورس تهران داشتند. با حذف معاملات بلوکی، در چهار روز ابتدایی معاملات (شنبه تا سه‌شنبه) بیش از 30 میلیارد تومان نقدینگی از سوی سهامداران حقیقی به این بازار وارد شده است. در این شرایط، میزان مشارکت بازیگران خرد بازار در معاملات (خرید و فروش) حدود 57 درصد بوده است (با حذف معاملات بلوکی) که نشان از آمادگی این دسته از سهامداران برای ورود به بورس تهران دارد.
هفته گذشته، شاخص کل بورس تهران با تغییر محسوس در مقیاس هفتگی در رقم 66 هزار و 761.4 واحدی ایستاد. در بازار ارز اما، دلار مجددا به کانال 3235 تومانی برگشت و در بازار سکه، افت قابل توجه قیمت‌ها را به علت کاهش قیمت طلای جهانی شاهد بودیم، به طوری که هر سکه طرح جدید کاهشی چشم گیر به کمترین قیمت خود یعنی 845 هزار تومان رسید .
هفته گذشته، 21 صنعت از 37 گروه بورسی با رشد شاخص همراه شدند که در مجموع حدود 40 درصد ارزش بازار را در اختیار داشتند و 16 صنعت دیگر با افت قیمت‌ها همراه شدند. در این میان مشاهده می‌شود لیدرهای سابق بورس تهران، نظیر گروه‌های پتروشیمی، فلزات اساسی و مخابرات با توجه به کاهش قابل توجه قیمت جهانی کالاها با اقبال کمتری مواجهند. در نتیجه، گروه‌هایی مثل خودرو، لیزینگ و بانک که امیدواری برای رونق آنها پس از مذاکرات بیشتر است به لیدرهای جدید این بازار تبدیل شده‌اند. به این ترتیب، بررسی ها نشان می‌دهد صنایع بانک و خودرو بیشترین حجم معاملات هفته گذشته را در اختیار داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.