میانگین سودآوری شرکت های بورسی و فرابورسی برای اولین بار طی سال های اخیر با کاهش 16 درصدی از 59.3 به 49.7 هزار میلیارد تومان رسیده و سود عملیاتی نیز با کاهش 12 درصدی همراه شد.
SS-Business-Financial-004

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، بروز مشکلاتی در تولید و فروش و افزایش هزینه ها و کاهش درآمد شرکت ها و افت سودآوری درحالی عامل اصلی ادامه روند نزولی دو سال اخیر همه متغیرهای اصلی بازار سهام ایران و مهر تاییدی بر وضعیت بیمارگونه دماسنج اقتصاد است که برای اولین بار طی سال های اخیر، میانگین پیش بینی سود شرکت ها با کاهش همراه شده است.

براساس این گزارش، طی سال های گذشته و با تغییر مناسبات های بازار و نقش عواملی چون رشد چند برابری دلار و نرخ تورم باعث شده بود تا میانگین پیش بینی سود هر سهم شرکت ها روند افزایشی داشته باشد اما کاهش فضای کسب و کار و اذغان بسیاری از کارشناسان و حتی مسئولان مبنی بر سخت ترین سال اقتصاد کشور و رسوب همه محدودیت ها و فشارهای گذشته موجب افت یکی از متغیرها و نشانه های اصلی رکود یا رونق بازار یعنی سود پیش بینی اکثر شرکت ها شده است.  

در این رابطه بررسی‌های شرکت پردازش اطلاعات مالی نوآوران امین از بین 39 صنعت از 40 صنعت فعال بازار سرمایه حکایت از کاهش 16 درصدی سودآوری شرکت ها در مقایسه با سال گذشته دارد.

این بررسی که در آن 39 صنعت بطور کامل میزان سود برآوردی سال 94 یا بعضاً 95 را اعلام کرده اند، شامل 359 شرکت از بین 384 شرکت و بدون لحاظ کردن صنعت سرمایه‌گذاری و شرکت های این گروه به علت عدم افشا پیش‌بینی درآمد هر سهم است و در آن سود خالص صنایع مورد بررسی با کاهش 16 درصدی از 59.3 به 49.7 هزار میلیارد تومان رسیده است. سود عملیاتی نیز با کاهش 12 درصدی همراه بوده‌ است.

سه صنعت منسوجات، هتل و رستوران و رادیو، تلویزیون و دستگاه‌های ارتباطی، به ترتیب با 523، 179 و 131 درصد بیشترین رشد را در سود خالص شناسایی کرده‌اند . صنعت قند و شکر نیز با بیشترین افت، سود خالص را با کاهش 526 درصدی اعلام کرده‌ است.

19 صنعت نیز  نسبت به مدت مشابه، سود خالص را به صورت میانگین با 16 درصد افزایش برآورد کرده‌اند .در این بین صنعت انتشار، چاپ و تکثیر با 3 درصد رشد، کمترین افزایش را داشته‌ است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.