شاخص بازده نقدی و قیمت از سال 87 به عنوان شاخص کل در بورس معرفی شد و در حال حاضر به جای شاخص قیمت، شاخص کل بورس ( بازده نقدی و قیمت) در بورس اوراق بهادار تهران محاسبه می شود.
بورس اوراق بهادار تهران از فروردین ماه 1369 اقدام به محاسبه و انتشار شاخص قیمت برمبنای عدد پایه 100 کرد که این شاخص، نماگر تغییرات قیمت کل بازار بوده و به صورت میانگین وزنی محاسبه می‌شد.

بنا بر این گزارش این در حالی است که شاخص بازده نقدی و قیمت از سال 87 به عنوان شاخص کل در بورس معرفی شد و در حال حاضر به جای شاخص قیمت، شاخص کل بورس ( بازده نقدی و قیمت) در بورس اوراق بهادار تهران محاسبه می شود. 
بنا بر گزارش بورس اهواز حال سوال این است که عدد واقعی شاخص قیمت چند است آیا شما تا به حال محاسبه کردید یا پاسخ آنرا می دانید ؟
به دلیل اینکه بخشی از شاخص فعلی را (شاخص قیمت و بازده نقدی) سودهای تقسیمی سالهای گذشته تشکیل می دهد، تغییر در قیمت سهام محاسبه شده در شاخص به میزان کمتری مقدار شاخص را تغییر می دهد. از این رو با استفاده از مقدار تفاوت این دو می توان مقدار سود نقدی انباشته شده در شاخص و همچنین شاخص قیمت را به شرح زیر محاسبه نمود
 
آیا تا به حال فکر کردید شاخص قیمت چقدر است؟
 
آیا تا به حال فکر کردید شاخص قیمت چقدر است؟
 

به روش آزمون خطا، اگر شاخص1753 واحد کاهش یابد در نتیجه میزان درصد افت شاخص برابر با درصد افت ارزش کل بازار خواهد شد. از آنجائیکه شاخص به میزان 1244 واحد کاهش پیدا کرده با توجه به :

آیا تا به حال فکر کردید شاخص قیمت چقدر است؟

می توان نتیجه گرفت 0.29 از مقدار شاخص قیمت و بازده نقدی مربوط به بازده نقدی سالیان گذشته می باشد که در تاریخ 27 دی ماه 93 برابر با 19242 واحد است، در نتیجه شاخص قیمت در این تاریخ برابر با 45786 واحد می باشد.

 

تهیه و تنظیم: حسین عسکری راد – خدیجه سلیمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.